Linnen en bio katoen, een heerlijk duurzaam duo!

sleeping bag - Pure Ecru

De Pure collectie bestaat uit 50% bio katoen en 50% linnen. Deze twee duurzame materialen vullen elkaar prachtig aan. Linnen zorgt voor het pure, luchtige karakter van de collectie. In combinatie met bio katoen daalt de kreukgevoeligheid van linnen en wordt de stof sterker, wat het gebruiksgemak verhoogt en de levensduur verlengt. 

Net zoals bio katoen, wordt linnen vervaardigd van een natuurlijke en hernieuwbare bron. Al eeuwenlang worden de vezels van de vlasplant gebruikt om linnen te produceren. Een indrukwekkend en duurzaam proces!

toiletry bag - Pure Mint
Trixie Pure Collection - linen

Een magische mix

De thermoregulerende magie van deze magische stof zorgt ervoor dat de zachte kleertjes op koude winterdagen warmte kunnen vasthouden en bij zomerse temperaturen koude afgeven. It’s a win-win, want zo kan je je kleintje het hele jaar door verwennen met zijn favoriete stofje! 

De warme summer vibes kunnen alvast de zoete droompjes van je kleintje niet verstoren! Dankzij de frisheid van de natuurlijke stof dommelt je kleintje sneller in en geniet van een meer rustgevende slaap.

sleeping bag - Pure Mint

De magie ligt ‘m in de absorptie van de transpiratie

Op speelse momenten of warme zomerdagen kan de lichaamstemperatuur van je kleintje lekker zijn gang gaan. Je kleintje merkt er niets van! Het trucje ligt hem erin dat de magische stof het transpiratievocht absorbeert voordat het onaangenaam vochtig kan worden. Hierdoor blijven de kleertjes van je kleintje steeds heerlijk fris en droog! Door de goede absorptie kan de huid vrij ademen, worden slechte geurtjes vermeden en bacteriën niet opgenomen!

Natuurlijke materialen dragen zorg voor gevoelige huidjes

Good things come in 3, net zoals deze kenmerken van de magische stof: hypoallergeen, gezond én zacht! Bij het telen van linnen & biologisch katoen, alsook bij het productieproces van onze kleertjes, komen er geen chemische middelen om de hoek loeren! Hierdoor gaat het gevoelige huidje van je kleintje niet irriteren en worden gevaarlijke stoffen dicht bij de kwetsbare huid vermeden. Doordat beide natuurlijke materialen met de hand geplukt worden, voelt de stof véél zachter aan! Zo voelt je kleintje zich helemaal comfortabel in zijn zachte kleertjes, helemaal klaar om de nieuwe wereld rond zich te ontdekken!

Neutraal kleurenpalet - Geïnspireerd door puurheid en onschuld

Ontdek de Trixie Pure Collectie, een collectie geïnspireerd door kinderlijke onschuld, pure tederheid en natuurlijke flair. 

Een mix die tegen een stootje kan!

Biologisch katoen balanceert de kreukgevoeligheid van het linnen, waardoor je de kleertjes niet per se hoeft te strijken om ze er pico bello te laten uitzien. Beide natuurlijke materialen zijn van nature erg duurzaam, waardoor ze oneindig veel plekjes, stootjes en dus wasbeurtjes, aankunnen! De stof heeft zelfs een cadeautje bij het vele dragen: het wordt nog zachter na elke wasbeurt! Wanneer je kleintje uit de kleertjes gegroeid is, staat de zachte stof dus zeker paraat om ook de gevoelige huid van zusje of broertje te strelen.

Het productieproces

Het plukken van beide vezels gebeurd met de hand, waardoor de materialen duurzamer zijn dan bij een machinale oogst. Afval wordt beperkt tot een minimum, want elk deeltje van de plant worden benut! 

Bij de verwerking van vezels tot zachte kleertjes worden geen chemicaliën gebruikt, wat niet alleen bijdraagt aan de zorg voor kwetsbare huidjes, maar ook voor de natuur.

sleeping bag - Pure Ecru

  

By clicking 'Accept All' you consent that we may collect information about you for various purposes, including: Functionality, Statistics and Marketing