5 tips om het eten van
groenten aan te moedigen

Nieuwe smaken ontdekken: Van het introduceren van fruitpap aan 4 maanden tot het ontdekken van een wereld vol smaken en texturen, je kleintje helpen om te laten genieten van verschillende soorten fruit en groenten kan een lonend avontuur zijn. Bekijk deze 5 tips om vitaminerijk eten gemakkelijker te maken!


Stap 1

Stimuleer de eetlust: laat je bord de weg wijzen

Kinderen imiteren vaak hun ouders, dus een van de meest effectieve manieren om het eten van groenten aan te moedigen is door het goede voorbeeld te geven. Verwerk groenten in je eigen maaltijden en geniet ervan tijdens eetmomenten met het gezin.


Stap 2

Maak groenten leuk 

Kleintjes worden aangetrokken door felle kleuren en leuke vormen. Gebruik dit in je voordeel door groenten op creatieve en aantrekkelijke manieren te presenteren op ons leuke siliconen eetgerei.


Stap 3

Bied variatie aan

Laat je kind al vroeg kennismaken met verschillende soorten groenten en fruit - verschillende texturen, kleuren en smaken kunnen hun interesse wekken. Wissel opties als wortels, erwten, broccoli, bloemkool, appels en bananen af, zodat ze na verloop van tijd favorieten kunnen ontwikkelen


Stap 4

Verwerk groenten in bekende gerechten 

Soms is de meest effectieve manier om groenten in het dieet van je peuter te krijgen, ze te verwerken in gerechten die ze al lekker vinden. Mix groenten in smoothies, pureer ze in pastasauzen of voeg ze toe aan stoofschotels en soepen. 


Stap 5

Heb geduld 

Geef niet op als je peuter groenten aanvankelijk afwijst. Het kan een aantal pogingen duren voordat hij bepaalde groenten wel lekker vindt. Ga door met het aanbieden van verschillende soorten groenten in verschillende bereidingen en forceer de kwestie niet.

Vervolledig je eetgerei set