Hoe kies ik
de juiste slaapzak

De goede nachtrust van een baby komt iedereen ten goede! Baby blij? Mama en papa ook blij! Wat is er nu het belangrijkste voor een goede nachtrust?


Comfort

Het comfort van je kleine spruit is natuurlijk stap één! Zorg ervoor dat er een lampje brandt, een muziekje speelt en zijn of haar favoriete knuffeltje of doekje in de buurt is.


De juiste temperatuur

Als je baby ligt te slapen moet het nekje altijd droog en warm aanvoelen. Is het vochtig of klam dan heeft je baby het te warm. Daarom is het aan te raden om de slaapuitrusting van je kindje te bepalen aan de hand van de kamertemperatuur waar je hem of haar te slapen legt. In een warmere kamer kan je opteren voor een lichte slaapzak zonder mouwen en een body. In een koelere kamer kan je best kiezen voor een dikkere slaapzak, eventueel met mouwen, waar je dan indien nodig ook onder de slaapzak nog kan gaan werken met laagjes kleding.

sleeping bag in the dreamy dashes collection
Sleeping bag in the Pure Ecru collection
Sleeping bag in the Ribble Moss collection
Sleeping bag in the Stripes Rust collection

Welke slaapzak moet ik kiezen?

De TOG-waarde (Thermal Overall Grade) geeft aan hoe warm een stof is. Dit kan dus variëren van collectie tot collectie en wordt bepaald door specialisten die de producten testen. Deze waarden worden altijd weergegeven op de verpakking. Opgelet; hoe hoger de tog-waarde, hoe warmer de slaapzak. Een goede maatstaf is 18-19 °C; hierbij is een slaapzak met tog-waarde 1 voldoende in combinatie met een body met lange mouwen en pyjama.

TIP: Zorg ervoor dat de slaapzak mooi aansluit rond de hals, zodat je baby niet weg kan zakken.

  

Ontdek alle slaapzakken

Om de TOG-waarden te vereenvoudigen delen wij bij Trixie onze slaapzakjes op in zomer-, mild- en winterslaapzakken.

Overview sleeping bags

Ontdek ook onze body’s, heel leuk te combineren met ons ruime assortiment slaapzakjes:

 

Shop onze body's