Terugroeping

houten ronde rammelaars

Beste klant,

Uit veiligheidsredenen roept Trixie de oude versie van de houten ronde rammelaars terug. 

Om na te gaan of je een oude versie hebt van deze rammelaar, kan je contact opnemen met het verkooppunt waar je deze rammelaar aankocht, of ons contacteren via recall@trixie-baby.com.

Het vernieuwde model is aangepast met een extra beveiligingsstokje in de rammelaar en voorkomt dat kralen loskomen bij intensief spelgebruik.

Alle rammelaars van de producties voor deze upgrade dienen vernietigd te worden en te worden vervangen door de nieuwe productie met beveiligingsstokje. Indien je nog oude modellen in je bezit hebt, kan je deze gratis omruilen met het vernieuwde model.

Je kan ons contacteren via recall@trixie-baby.com, en helpen je graag verder.

Bedankt voor het begrip,
Team Trixie

animal fopspeenhouder

Gezien een productieprobleem zou er een veiligheidsrisico kunnen bestaan bij het gebruik van de Trixie fopspeenhouder
Veiligheid is een top prioriteit voor Trixie. Om deze reden vragen we alle klanten om de fopspeenhouders die u hieronder ziet niet meer te gebruiken. Vul het terugroepingsformulier in via de link onderaan en volg de instructies.
Reden terugroeping

Tijdens een nieuwe testfase is er gebleken dat de fopspeenhouder uitgerokken kan worden. Dit brengt risico’s met zich mee. Aangezien we perfecte kwaliteit willen garanderen, roepen we deze items onmiddellijk terug.

De terugroeping betreft volgende artikelen:
Terugroepingsprocedure


Het volgende formulier is opgesteld om te verzekeren dat de terugbetaling van de fopspeenhouders vlot verloopt. Gelieve dit formulier correct en volledig in te vullen. Op deze manier willen we het ongemak deels verminderen.

Terugbetaalverzoeken per e-mail zullen niet verwerkt worden.

Je kan de creditnota begin december 2022 verwachten. 

De link gaat naar de volgende formulieren:
Pagina 1: jouw contactgegevens
Pagina 2: referenties en aantal artikelen
Pagina 3: upload de foto's van de vernietigde artikelen (in 2 knippen met schaar)
 
vul het formulier in
 
We verontschuldigen ons voor het ongemak dat deze situatie veroorzaakt. We zijn ten allen tijde beschikbaar voor meer info. Contacteer bij vragen onze customer service via hello@trixie-baby.com.
 
Bedankt voor je medewerking!