3 steps to the
perfect school bag

Een nieuw schooljaar is in zicht, dus start de zoektocht naar
heel wat schoolspulletjes. Maar de o zo belangrijkste zoektocht,
is die naar de perfecte boekentas. LET'S GO!

 

Zoveel keuze en zoveel verschillende rugzakjes, maar waar let je nu het best op bij het kiezen van het juiste rugzakje? Samen met onze experten stelden wij een aantal tips & tricks op rond het kiezen van de juiste boekentas. 

 

back to school with Trixie


Stap 1

The bigger, the better?!

Zorg ervoor dat de rugzak groot genoeg is voor allerlei verschillende spullen: snackdoosjes, boterhamdoos, drinkfles, pennenzak, over-en-weerboekje,… Maar niet te groot want zo wordt het gewicht ongelijk verdeeld. Ook is het handig om aparte zakjes te hebben in en rond de boekentas. Eentje om alle kleinigheden apart te houden en eentje waar ze boeken en schriftjes veilig kunnen bewaren. Je kiest dan ook best voor een rugzak die niet breder valt dan de schouders van je kindje.  

Kies het juiste formaat:
Backpack - backpack small - satchel - backpack mini  

Tip: neem een paar doosjes mee naar de winkel & test in de winkel uit of alles er wel in past.  

backpack Mrs. Rabbit
school bag Mr. Tiger


Stap 2

Ben jij een material girl/boy?

Dat het boekentasje heel wat zal moeten verdragen, daar moeten we je niet van overtuigen. Die wordt af en toe mooi opgehangen maar ook weleens tegen de vlakte gegooid wanneer het dringend tijd is om te spelen op de speelplaats. Daarom is het van groot belang om een boekentasje te kiezen van kwalitatieve en bij voorkeur ook duurzame materialen. Dat hij waterdicht is, is een extra voordeel. Zo kan het dierenvriendje ook mee op uitstap naar bijvoorbeeld het pretpark (en ja, ook mee in de watersplash!).  


Stap 3

Only the strong survive

Naast grootte & materiaal vervult stevigheid de heilige Drievuldigheid. Zo is het belangrijk dat de rugzak niet in elkaar zakt want dit kan later resulteren in rugproblemen, de meest zware elementen kan je daarom ook best tegen de rug plaatsen in de boekentas. Om de rugzak correct te dragen, kan je kiezen voor verstelbare schouderbandjes met aanvullend een sluitingsgesp zodat de bandjes niet van de schouders vallen. De gesp open en toeklikken kunnen ze makkelijk zelf, ziezo, klaar om naar school te vertrekken!

Last but not least - kies je favoriete vriend om mee te nemen tijdens al je avonturen    

  

Dan rest er nog maar één belangrijke vraag:
Welk dierenvriendje neemt jouw kindje mee naar school?

Maak de dierenfamilie helemaal compleet met: